Kom alles te weten over Valerie

Ontmoet Valerie, enthousiaste kapster bij Chiqu’a Hair Solutions. Nog maar recent hier aan het werk, maar toch heeft ze al bewezen dat ze flink wat in haar mars heeft. Kapster worden was dan ook altijd haar grote droom, toch was dit niet vanzelfsprekend. “Omdat ik in het middelbaar geen kappersopleiding mocht volgen van mijn ouders, heb ik het pas gestudeerd in het volwassenonderwijs.”, legt Valerie uit. Ze houdt vooral van het sociale aspect van het beroep, het omgaan met mensen en hen tevreden naar huis zien gaan.

Zo herinnert ze zich nog levendig haar eerste klant. “Het was een extra moeilijke kleuring omdat het haar heel moeilijk te dekken viel.”, legt ze uit, “De kleuring dik leggen was dus de boodschap. Gelukkig was de vrouw meer dan tevreden!” De trend was gezet, want Valerie vult haar dagen tegenwoordig maar al te graag met kleuren en brushen.

Toch is het beroep van kapster niet altijd even makkelijk, vindt Valerie. “Er zijn altijd klanten die niet precies weten wat ze willen. Als je dan een suggestie doet en ze dat ook niet zien zitten, dan is het even zoeken. Maar de glimlach aan het eind van de rit maakt alles waard.” Zo heeft ze er haar missie van gemaakt om er elke keer opnieuw voor te zorgen dat de klant tevreden is.

Hoewel Valerie nog maar zo’n 5 maanden werkt bij het haarcentrum, heeft ze toch al een memorabele anekdote te vertellen. “Ik mocht een haarwerkje losmaken en in een badje leggen. Het haar van de klant heb ik erna gewassen.”, vertelt Valerie, “Ik was zo gefocust op het haarwerk dat ik mijn klant helemaal vergeten was en haar daar een hele poos heb laten wachten, zonder extra uitleg. Oeps! Natuurlijk heb ik wel 1000 maal sorry gezegd achteraf en de klant kon er om lachen. Gelukkig was het maar een eenmalige gebeurtenis!”, bloost Valerie.