Make-up verwijderen als een pro

Wie wakker wordt als een panda heeft zich waarschijnlijk niet grondig genoeg ontschminkt de avond voordien. Het lijkt zo simpel, maar hoe verwijder je je make-up het veiligst en bovendien grondig?

  1. Gebruik altijd een vloeibare make-up remover die vrij is van olie en parfum om roodheid en opgezwollen ogen te vermijden.
  2. Kijk na welke pH-waarden de reiniger bevat. De natuurlijk pH-waarden van je tranen variëren van 6.9 tot 7.5. Gevoelige ogen hebben dus baat bij een ontschminker die binnen deze waarden blijft.
  3. Gebruik een dun watje of zacht washandje. Ga zeker niet wrijven, maar dep. Om mascara en andere hardnekkige oogmake-up te verwijderen doe je een beetje product op je watje en hou je het twintig seconden lang op je gesloten oogleden, zo kan de make-up smelten en hoef je niet te schrobben.
  4. Foundation verwijder je dan weer door cleansing lotion in je huid te masseren en dan pas water toe te voegen. Door het op je droge huid aan te brengen, trekt de lotion de make-up van je huid. Goed spoelen erna is wel een must. Afwerken doe je met een alcoholvrije toner. Dan ben je zeker verlost van restjes make-up en vuil. Ook de bacteriën die je huid ’s nachts aantasten geef je op die manier geen kans.